5 hotte teknologitrender som har blitt den nye standarden

5 «hotte» teknologitrender som har blitt den nye standarden
Mens teknologitrender ofte kommer og går, har noen en varig innvirkning på alle bransjer. En fersk DataScienceCentral-artikkel fremhevet ti teknologier med størst utholdenhet for 2023. De fem beste teknologiene har blitt inngrodd i moderne teknologistabler og jobber hånd i hånd med nyere teknologier for å levere enda mer verdi til bedrifter. De er kunstig intelligens (AI), edge computing, datademokratisering, augmentert analyse og data fabric. 

Kunstig intelligens (AI)

AI er kommet for å bli. I følge Deloitte sier 94 prosent av de spurte bedriftslederne at AI er avgjørende for deres suksess. Etter hvert som AI modnes, implementerer flere organisasjoner AI-baserte løsninger på tvers av bedriften – reduserer kostnader, innoverer produkter og genererer inntekter. AI er ikke lenger en ønskeliste og blir raskt en «må-ha» ettersom konkurrenter slipper løs verdien av AI for sine virksomheter.

Helsetjenester er en spesifikk bransje som realiserer sine livreddende resultater. AI-baserte løsninger kan hjelpe prosessen med klinisk beslutningstaking, forbedre diagnosenøyaktighet og redusere medisinske feil. National University Health System ( NUHS ) i Singapore er ikke fremmed for innovasjon og bruker AI-verktøy for å forsterke legenes arbeid ved å bruke bedre diagnostiske og sykdomsmodeller for å forbedre pasientsikkerheten og redusere komplikasjoner. 

 

Edge Computing

Maskinsensorer, 5G-nettverk og andre «edge»-enheter har gjort det mulig for bedrifter å lage komplekse intelligensnettverk ved å bruke data fra maskinene deres. Ettersom tingenes Internett (IoT) og IoT-enheter fortsetter å forbedre seg, er edge computing i en førsteklasses posisjon for videre vekst og innovasjon. IoT-enheter med avanserte databehandlingsevner vil gi bedrifter enda mer data og en forbedret evne til å handle på denne informasjonen i sanntid. Høye adopsjonsrater og ytterligere forbedringer av avansert databehandling viser at denne trenden har gått over til en standard på tvers av mange bransjer. 

Siemens Mobility er et eksempel på en leder som utnytter kraften til IoT for å modernisere jernbaneindustrien. Siemens bruker alle dataene den kan - hvorav de fleste samles inn via sensorer på kanten - for så å rense og klargjøre for analyse. Hvis det er et annet forringelsesmønster i et av togene, kan systemet umiddelbart alarmere togoperatøren mens den er i transitt og planlegge vedlikehold uten å påvirke reiseaktiviteten – holde togene tilgjengelige 100 prosent av tiden.

 

Datademokratisering 

Flere og flere dataanalytikere trenger tilgang til forretningsdata for å analysere beslutninger og forutsi fremtidig ytelse. IT-avdelinger må velge om de skal håndtere hver av disse forespørslene eller opprette selvbetjeningsportaler der brukere kan få tilgang til data. Med implementeringen av selvbetjeningsapplikasjoner med lav kode og kode uten kode, har datademokratiseringen økt raskt, noe som gjør det mulig for innbyggerdataforskere å bruke data for bedre beslutningstaking, samtidig som det frigjør IT-ressurser. 

Koch Industries, en bedrift av bedrifter, brukte TIBCO-løsninger for å drive samarbeid på tvers av sine ulike virksomheter, og delte beste datapraksis med hvert team. Plattformen lar bedriften dele malfunksjoner slik at hvert selskap i Koch kan skreddersy og uavhengig implementere masterdata management (MDM)-løsninger – demokratiserende utvikling.

 

Utvidet Analytics 

Med utvidet analyse (også kalt hyperkonvergert analyse ) kan bedriftsbrukere og ledere bedre forstå forretningsdataene sine, finne svar på relevante spørsmål og raskt avdekke innsikt. For mer avanserte brukere lar utvidet analyse brukere utføre komplekse analyser lettere ved å automatisere og forenkle komplekse prosesser. Utvidet analyse frigjør brukertid, noe som gjør det til en standard for mange analyseteam.

Bayer Crop Sciences bruker avanserte analyser for å overvåke avlinger, forstå planteegenskaper og reagere proaktivt på endrede globale forhold. Med TIBCO Spotfire får 14 000 Bayer-brukere myndighet til agrovitenskapsanalyse.

 

Data Fabric 

Med den eksponentielle veksten av data og økningen i datadrevet beslutningstaking, har flere organisasjoner kommet til å stole på en data fabric. Fordelene med en datastruktur inkluderer dens brukervennlighet, tilpasningsevne, datahub-kompatibilitet og integrasjonskompatibilitet – noe som betyr at datastrukturen din kan skaleres og endres etter hvert som virksomhetens behov endres. Denne skalerbarheten har gjort datastoffet til en standard på tvers av en rekke bransjer – det er egentlig en moderne dataarkitektur

Panera Bread bygde Panera Data Pantry for å forene sine systemer med et hovedsett med data, oppdatere systemer og automatisere en rekke prosesser. Plattformen er bygget på TIBCO EBX og gjør det enkelt for teamet å standardisere menyer, priser og avgifter på tredjeparts leveringstjenester. Nå kan teamet enkelt koordinere roterende menyer og bestilling av ingredienser for individuelle restauranter, samt gi sanntidsoppdateringer om menyelementer som er utsolgt, butikkstenginger og mer. 

 

Er det på tide å oppdatere teknologien din?

Følger bedriften din med de siste trendene? Ikke heng etter når nye innovasjoner i 2023 tar tak og blir industristandarder. TIBCO-plattformen kan hjelpe deg med å låse opp datapotensialet på ekstraordinære måter, ved å bruke datavitenskapelige funksjoner, masterdataadministrasjon, API-ledet integrasjon og mye mer.

Original Artikkel 

0