Det skjer stadig endringer i vår bransje

Her ligger artikler og gode kundehistorier fra noen av våre kunder. 

 • 30/11/2023 - Ørjan Stenseng
  Skalerbar analyse og kunstig intelligens

  Lesetid: 3 minutter

   

  I november kom Spotfire i versjon 14 og er mye mer enn ett analyseverktøy. Her får du en veileder gjennom alle dine data. Med selvbetjening kan brukere jobbe med utvalgte data og applisere prediktive analyser, geolokaliseringsanalyse og sanntidsanalyse. Du kan med andre ord grave i data og få raskere og mer effektive svar. Alt, på en og samme skalerbare plattform.

  Les mer
 • 26/10/2023 - Ørjan Stenseng
  Skyselskapene og miljø

  Mange har fått med seg dokumenteren som ble vist på NRK i september.

  Der kom det frem skremmende tall rund bruk av strøm og vann for å drifte datasentre til skyleverandørene.  

  Det åpnes nye data senter fortløpende og alle krever strøm og vann til daglig drift.

  Les mer
 • 03/10/2023 - Ørjan Stenseng
  DATA MESH OG DATA VIRTUALISERING: ET PERFEKT PAR

  Lesetid 3 minutter

  Data mesh og data virtualisering har komplementære egenskaper. En data mesh arkitektur fokuserer primært på organisasjon og administrasjon av data, med vekt på desentralisert eierskap og ansvar på domenenivå. Data virtualisering er teknologi som gir sømløs tilgang til alle relevante data fra ulike kilder uten å fysisk flytte eller kopiere data.

  Les mer
 • 20/09/2023 - Ørjan Stenseng
  Datadrevet prosessforbedring

  Lesetid: 3 minutter

   

  Innledning

   

  I dag står digitalisering øverst på mange sin prioriteringsliste. AI kommer også høyt på lista, og det passer oss bra som har jobbet med det siden 2006. Med digitalisering kommer mange muligheter og i denne artikkelen skriver jeg om digital prosessforbedring, eller process mining som det også kan kalles.

  Process mining bruker data fra loggfiler og visualiserer prosessen slik den fungerer i dag. Man får innsikt i hvordan prosessene faktisk utføres, og gir organisasjonene muligheten til å identifisere flaskehalser, ineffektiviteter og forbedringspotensial. Nedenfor skriver vi om hvordan det fungerer, og hvorfor det er viktig for moderne organisasjoner.

  Les mer
 • 11/09/2023 - Ørjan Stenseng
  EBX med stor oppgradering. 6.1-lansering: TeamUp, Tile View, Boosted Hierarchies, og mer

  Lesetid 3 minutter

   

  I over to tiår har TIBCO® EBX-programvaren vært en viktig ressurs for bedrifter som trenger verktøy for masterdataadministrasjon (MDM). Det startet som en enkel løsning for å håndtere, administrere og dele data internt i organisasjoner, og har utviklet seg til en MDM-plattform som tilbyr full funksjonalitet for alle typer datadomener og informasjonskilder. EBX-programvaren er skalerbar og vokser i takt med virksomheten din, en egenskap som blir stadig viktigere i lys av den stadig økende datamengden. 

  Les mer
 • 05/09/2023 - Ørjan Stenseng
  5 markedstrender som akselererer innsikt og menneskelig handlinger nå som alle snakker om AI.

  Lesetid: 4 minutter

   

  «Data uten innsikt har liten verdi; innsikt uten handling er meningsløst.»

   

  Det er essensen av mange sitater fra William Edwards Deming.

   

  Analytics Forum lover å levere økter i skjæringspunktet mellom det siste innen generativ AI, Data Science og visuell informasjon for å inspirere til handling og smartere beslutninger. Videre vil du se og høre om de nye trendene innen avansert analyse med en agenda som er full av kundehistorier samt fagpersoner fra Spotfire.

   

  Viktige agenda punkter er:

        

  • Data Science i stor skala
  • Modellforklarbarhet
  • Visuell analyse og informasjon
  • Analytiske applikasjoner med low code/no code
  • Analyse av romlige og geografiske data.
  Les mer
 • 23/08/2023 - Ørjan Stenseng
  Har dere fortsatt datasiloer?

  De fleste kunder jeg har jobbet med gjennom en lang tid i databransjen har siloer av data. Det være seg i eget datasenter med en skog av forskjellige systemer og applikasjoner, eller ett ERP system hvor modulene ikke er integrert. Enkelte har flyttet "alt" til en eller flere skyleverandører for å få alt til å henge sammen. Men er dette en effektiv strategi ?

   

  TIBCO Datavirtualisering (TDV) gjør komplekse data enkle. En bastant påstand, men det kan vi bevise ved mange referansekunder. Med et tynt logikklag kobler vi sammen dataene dine, gjør de enklere å finne, forstå og bruke. Data som en tjeneste eller datadelingsplattform, er det mange som kaller det.

  Les mer
 • 11/08/2023 - PrecisePrediction
  5 hotte teknologitrender som har blitt den nye standarden

  5 «hotte» teknologitrender som har blitt den nye standarden
  Mens teknologitrender ofte kommer og går, har noen en varig innvirkning på alle bransjer. En fersk DataScienceCentral-artikkel fremhevet ti teknologier med størst utholdenhet for 2023. De fem beste teknologiene har blitt inngrodd i moderne teknologistabler og jobber hånd i hånd med nyere teknologier for å levere enda mer verdi til bedrifter. De er kunstig intelligens (AI), edge computing, datademokratisering, augmentert analyse og data fabric. 

  Les mer
 • 07/07/2023 - Ørjan Stenseng
  MAKE DATA SMART 2023

  Precise Prediction er igjen stolt sponsor av Make Data Smart. Sammen med TIBCO er vi Platinum partner for arrangementet som skjer på Raddison Blue Scandinavia Oslo 12. Oktober.

  Les mer
 • 02/02/2023 - PrecisePrediction
  SINTEF har valgt TIBCO Data Virtualization som dataplattform til OceanLab

  NTNU og SINTEFs OceanLab-prosjekt er i ferd med å etablere en fullskala forskningsinfrastruktur som skal møte de stadig økende kravene til forskning, utdanning og nyskapning innen marin og maritim sektor med støtte fra Forskningsrådet.

  Les mer
 • 03/10/2022 - Precise Prediction AS
  NOAHS ARK – BIDRAR TIL GJENOPPBYGGING AV SJØ, NATUR OG MANGFOLD (IGJEN)

  NOAH behandler en stadig økende mengde farlig avfall med opphav både hos forbrukerne og fra industriproduksjon. I tillegg er vi engasjert i opprydding av forurensede sjø- og landområder. Dette krever nøyaktige og forsvarlige prosesser til så vel utvikling, som drift og rapportering. Resultatet av vårt samarbeid med miljøbevisste kunder i over 25 år, kan gjenspeiles i naturen.

  Les mer
 • Make data smart
  24/05/2022 - Precise Prediction AS
  Make Data Smart konferanse

  5 og 6 mai arrangeres årets Make Data Smart konferanse. Temaet i år er hvordan pandemien har fått oss til å bruke data på en smartere og bedre måte.

  Les mer
 • Den norske dataforening
  24/05/2022 - Precise Prediction AS
  Accelerate Digital Transformation with Smarter Data Architectures

  I samarbeid med faggruppen BI & Analytics i Den Norske Dataforeningen har vi gleden av å invitere deg til webinaret: Accelerate Digital Transformation.

  Les mer
 • To mennesker foran store dataskjermer
  24/05/2022 - Precise Prediction AS
  VEAS

  Siden oppstarten i 1982 har VEAS arbeidet for resirkulering og gjenbruk av ressursene ved å levere rent vann til fjorden, VEAS-jord til landbruket, egenprodusert strøm og energi av biogass og nitrogenprodukt til industrien.

  Les mer